La Fira Alternativa, premi Carrasca 2013

El Residu el compartixen enguany la consellera Isabel Bonig i Mijares Resort

dimecres 27 de febrer de 2013, per  AE-Agró

El passat divendres 22 de febrer, Acció Ecologista-Agró celebrà les seues bodes de plata al café bar On The Rocks de València, on socis i simpatitzants de l’organització elegiren els guanyadors dels premis Carrasca i Residu 2013. El Carrasca, guardó que reconeix el treball en defensa de la natura d’un col·lectiu, entitat o personatge, va ser per a la Fira Alternativa de València. El Residu el van compartir enguany el desgavell urbanístic Mijares Resort i Isabel Bonig, presumpta Consellera de Medi Ambient.

Desenes de socis i simpatitzants d’Acció Ecologista-Agró participaren este divendres en la Festa del XXV Aniversari de l’associació. Companys de Territori, la Jurídica, València en Bici, la Forestal, el Camp de Morvedre, La Ribera, L’Horta o Marfull no van faltar a esta cita, on es celebrava els 25 anys de la unió entre Acció Ecologista, Agró i el Col·lectiu Ecologista del Camp de Morvedre. Una històrica entesa que va permetre la creació d’AE-Agró, l’organització ecologista més important del País Valencià, a la qual no han para’t de sumar-se des de llavors més col·lectius per a defensar tots junts el nostre territori. A més a més de recordar les innumerables batalles en defensa de la natura que hem protagonitzat durant el darrer quart de segle, els assistents a la Festa del XXV aniversari d’AE-Agró elegiren els guanyadors dels premis Carrasca i Residu 2013. Estos veterans guardons reconeixeran el treball en favor de la nostra natura, cas del Carrasca, i en contra, cas del Residu, d’un col·lectiu, entitat o personatge.

Enguany, els socis i simpatitzants d’AE-Agró decidiren que el Carrasca fóra per a la Fira Alternativa de València, pels seus 25 anys de lluita per un món diferent, més just, sense especulació ni contaminació. I a més a més per mantenir viva la flama d’esta lluita en una ciutat com la Capital del Túria, amb governs de dretes i rancis, sempre desfavorables a qualsevol projecte alternatiu. Els altres dos candidats eren la cooperativa sense ànim de lucre Som Energia i el programa Medi Ambient de RTVV, que no va obtindre el premi però sí una menció especial per ser pràcticament l’únic espai de la televisió pública valenciana que ha defensat i divulgat, en la nostra llengua, els valors naturals del País Valencià. Malauradament, la majoria del seu equip s’ha vist afectat recentment per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de RTVV.

Al Premi Residu 2013 optaven l’Acció Territorial Estratègica (ATE) Mijares Resort, Isabel Bonig, presumpta Consellera de Medi Ambient, i el Govern d’Espanya, per les barrabassades perpetrades pels ministres Soria i Arias Cañete. Curiosament, la votació es va resoldre amb un empat entre Isabel Bonig i Mijares Resort, que van tindre el dubtós honor de compartir el premi Residu. La presumpta Consellera de Medi Ambient, per la seua defensa del parany i la seua estrepitosa política forestal, marcada per les retallades en tots els parcs naturals i la resta d’espais protegits i per la seua pretensió de privatitzar els nostres boscos a preu de saldo. I Mijares Resort, projecte urbanístic impulsat per l’Ajuntament de Yátova (Foia de Bunyol, València), la Generalitat i l’empresa Mijares Resort, per voler formigonar una de les poques valls valencianes que encara es mantenen pràcticament verges, la del riu Mijares.

Des d’AE-Agró, amb motiu del nostre XXV Aniversari, volem mostrar una vegada més el nostre agraïm-te a tots els socis i a totes les sòcies de l’organització. Gràcies al vostre treball i activisme desinteressat i voluntari heu fet possible que ara celebrem els nostres 25 anys de vida. Amb el vostre recolzament ja portem un quart de segle protegint amb total independència i sempre amb rigor la nostra natura i el nostre territori. Perquè, com va afirmar William Colom, president d’AE-Agró, “qualsevol aportació és important per a, pam a pam i dia a dia, defendre la nostra terra. Al cap i a la fi, tan sols en tenim una”. Gràcies a tots i a continuar lluitant per un món i una societat més justa i respectuosa amb la nostra natura!!!