Premsa 2011: La Fira Alternativa de València arriba a la seua 24a edició

Descargar dossier premsa. 24 anys apostant pel canvi social, l’acció ciutadana, les xarxes socials i les alternatives al consumisme des de l’artesania, l’alimentació, l’educació i la salut
Del 10 al 12 de juny al llit vell de Túria, entre el pont de les Flors i el de l’Exposició.

Read More

Un any més arriba la Fira Alternativa de València que, després de 24 anys, segueix treballant per l’aplec i trobada de col·lectius i moviments socials tant de la ciutat com del món rural i per presentar altres formes de vida, de treball, d’economia, d’oci, de consum, d’associacionisme, de treball col·lectiu des de l’autogestió.

Justament ara que prenen protagonismes moviments com el 15M que reclamen una democràcia real i participativa, el col·lectiu “Calidoscopi”, organitzador de la Fira Alternativa durant tot aquests anys, vol mostrar l’existència i la diversitat de col·lectius i organitzacions que tant a València com a pobles i comarques pròximes treballen per la defensa del territori, del medi ambient, dels drets socials … i per formes de vida, de cultura, de consum més sostenibles i ètiques.

Aquest any la Fira Alternativa aposta per una temàtica crítica amb “El Control Social”. Així basant-se en el decàleg redactat per Noam Chomsky sobre les estratègies de manipulació, es repassen una a una les fòrmules i maneres que tenen els mitjans de comunicació, i els poders en general, per fer control social mitjançant la distracció amb notícies insignificants o el to infantil en els discursos. En eixe sentit, les diverses activitats que conformen el programa d’aquest any ens fan reflexionar al voltant del control de la població per part del mal govern.

Exposicions, parades – mostrari d’artesania, productes biològics….amb punt de venda directa de productes frescos de l’horta, la possibilitat de conéixer els artesans i les artesanes, poder parlar amb elles i ells sobre la seua manera de treballar …són moltes de les coses que s’hi poden fer en aquesta nova edició de la Fira Alternativa. Enguany se celebra el Dia Internacional de la Dona Teixidora i el dissabte hi haurà una acció en directe protagonitzada per dones artesanes.

Enguany també sonaran les músiques de la Sedajazz que no només actuarà sinó que farà tallers de percussió, l’actuació de Les Mâedeus, grups folk. com l’Horta Folk o Alifarnat i diverses actuacions i tallers especials per al públic infantil.

Tot i això la Fira no oblida altres temes com l’educació amb la participació d’ escoles lliures, alternatives i autogestionades, l’alimentació natural: exclusivament vegetariana, productes biológics i associacions de productors i consumidors, l’ecologia o les energies renovables.

Per a més informació, es podeu posar en contacte amb Calidoscopi: 655 83 57 44

*Vos adjuntem el programa d’activitats de l’edició d’enguany. Si necessiteu imatges gràfiques d’altres edicions o qualsevol declaració o entrevista amb l’organització o participants, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres: Correu-e:
info@firaalternativa.org